Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria: Prelungirea termenului de plată privind vânzarea terenurilor agricole către străini este neconstituţională

bulgaria terenuri

Curtea Constituţională a decis marţi că aceasta intră în contradicţie cu Tratatul de aderare a Bulgariei la Uniunea Europeană , care nu permite ca acest moratoriu să fie prelungit mai mult de şapte ani după aderarea ţării la uniune.

Parlamentul bulgar a votat în toamna anului 2013 pentru extinderea până în 2020 a interdicţiei de vânzare a terenurilor agricole către străini. Comisia Europeană a avertizat atunci că aceasta reprezintă o încălcare a angajamentelor internaţionale ale Bulgariei şi că Sofia ar putea fi pasibilă de sancţiuni financiare.

Prevederea respectivă, propusă de ultranaţionalişti şi sprijinită de reprezentanţi ai tuturor partidelor parlamentare, mai puţin ai formaţiunii etnicilor turci, a fost criticată şi de membrii guvernului de la Sofia. În opinia viceprim-ministrului Zinaida Zlatanova, această decizie este nulă şi nu va fi respectată de guvern deoarece ea nu are nicio valoare din punct de vedere juridic. Este ca şi cum parlamentul bulgar obligă guvernul din Franţa sau din Belgia să facă ceva, a spus Zlatanova în octombrie 2013. Nu este vorba de o lege, ci de o decizie a parlamentului care obligă guvernul să facă ceea ce nu se poate face, deoarece este în contradicţie cu două acte superioare: Constituţia Bulgariei şi Tratatul de aderare la UE, a subliniat atunci viceprim-ministrul potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.