Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bundesbank avertizează băncile germane - Urmează un val de insolvente

insolventa

Băncile germane trebuie să se pregătească de o creştere a numărului de insolvenţe, deoarece criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19) a împins dincolo de limite companiile şi pune sub semnul întrebării boom-ul imobiliar al ţării, se arată în raportul anual de stabilitate financiară al Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters potrivit Agerpres.

În condiţiile în care o parte a moratoriului guvernamental privind insolvenţele expiră, Bundesbank avertizează că numărul insolvenţelor în rândul companiilor ar putea creşte cu peste 35%, la mai mult de 6.000/trimestru, un nivel care nu a mai fost înregistrat din 2013.

"Declinul sever al activităţii economice a sporit temerile că numărul companiilor intrate în insolvenţă va creşte semnificativ în următoarele trimestre. Cea mai ridicată creştere este aşteptată mai degrabă în industrie decât în sectorul serviciilor", se arată în raport.

COVID-19 - Efectele secundare cu care se confruntă majoritatea celor vindecați (Studiu)


Impactul asupra băncilor ar putea fi ţinut sub control deoarece industria ospitalităţii, cea mai afectată, reprezintă sub 2% din portofoliul de împrumuturi al băncilor germane, faţă de 23% pentru sectorul imobiliar şi construcţii.

Pandemia încă ar putea provoca dificultăţi pieţei imobiliare din Germania, după boom-ul din ultimii ani, avertizează Bundesbank.

"O creştere a şomajului şi a numărului de insolvenţe în rândul gospodăriilor ar putea avea ca rezultat sporirea intrării în incapacitate de plată a creditelor ipotecare, în timp ce majorarea numărului de insolvenţe în rândul companiilor şi modificarea cererii pentru spaţii de birouri ar putea avea un impact negativ asupra sectorului imobiliar comercial", se arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.