Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bundesbank: Economia Germaniei se va contracta probabil semnificativ în acest trimestru

https://www.visitberlin.de/
Insula Muzeelor berlin

Economia germană se va contracta probabil semnificativ în acest trimestru, după ce restricţiile impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au afectat serviciile şi au dus la încetinirea sectorului construcţiilor, se arată în raportul lunar publicat luni de Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters.

"Măsurile adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei sunt mult mai severe în acest trimestru decât în cel precedent. Prin urmare, PIB-ul se va contracta probabil semnificativ în acest trimestru, în special în domeniul serviciilor", avertizează Bundesbank, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

Creşterea impozitului pe vânzări, care a fost temporar redus anul trecut, a contribuit probabil la un declin substanţial al sectorului construcţiilor în ianuarie. De asemenea, producţia industrială a avut o evoluţie modestă dar comenzile industriale şi exporturile de bunuri au crescut, apreciază Banca Centrală a Germaniei.

Germania, cea mai mare economie europeană, a înregistrat o creştere foarte slabă, de 0,1%, în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu trimestrul precedent, dar a evitat contracţia, în pofida faptului că cel de-al doilea val al pandemiei a frânat consumul, arată datele publicate recent de Oficiul federal de statistică (Destatis).

Cifra anunţată de Destatis este uşor peste estimările analiştilor, care se aşteptau ca economia Germaniei să stagneze la finalul anului.

În ritm anual, PIB-ul Germaniei a scăzut cu 2,9% în ultimul trimestru, astfel că pe ansamblul anului trecut economia a înregistrat o contracţie cu 5%, mai mică decât se prognoza. În perioada postbelică, doar în 2009, în timpul crizei financiare globale, Germania a înregistrat un declin mai mare, de 5,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.