Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burleanu, despre Iordănescu: 'Este un antrenor tânăr, dar cu experienţă foarte mare la nivelul Ligii I'

Ziua de Constanta
Razvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că la baza numirii lui Edward Iordănescu la conducerea tehnică a echipei naţionale au stat determinarea, disponibilitatea şi doarinţa lui de a reuşi, informează News.ro.

"Elementele principale care au contat în această decizie au fost determinarea, disponibilitatea şi doarinţa de a reuşi. Toate aceste elemente le-am regăsit în totalitate în persoana lui Edi Iordănescu. La acestea se adaugă şi experienţa de antrenor pe care a acumulat-o în toată această perioadă de timp, în întreaga sa carieră, spiritul său analitic, cunoaşterea la zi a fotbalului românesc, dar şi alt avantaj extrem de important, aproape că a lucrat cu fiecare dintre jucătorii pe care îi avem astăzi la nivel de echipă naţională, fie în mandatul de la CFR, fie în cel de la FCSB. Este un atrenor tânăr, dar cu experienţă foarte mare la nivelul Ligii I. Suntem siguri că va avea capacitatea să construiască o echipă competitivă, o echipă naţională de succes de care să fim cu toţii mândri. Este un contract care se întinde pentru următoarele două campanii de calificare, pentru Liga Naţiunilor şi pentru preliminariile Euro-2024, un contract care se va prelungi automat pentru Euro-2024, în cazul în care, aşa cum ne dorim, obţinem calificarea, un contract care ne-am dori să se întindă pe următorii doi ani şi jumătate, cu obiectivul principal calificarea echipei naţionale la Euro-2024, dar şi un obiectiv intermediar, câştigarea grupei din Liga Naţiunilor, ceea ce ar însemna în mod automat că am ajuns în primele 16 naţiuni ale fotbalului european", a declarat Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Edwarad Iordănescu, 43 de ani, a fost numit, marţi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCSB.

El a cucerit titul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj.

Iordănescu îl înlocuieşte pe Mirel Rădoi, al cărui contract cu FRF a expirat la 30 noiembrie 2021.

Noul selecţioner va fi pe bancă la primele meciuri oficiale în iunie, când sunt programate întâlniri din Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. Primul meci va fi la 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru.

Până atunci, naţionala are două amicale în martie. La 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.