Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burleanu, după meciul Sepsi - FC U Craiova 1948: Arbitrul a urmat un protocol în 3 paşi care se aplică şi la nivel internaţional

digisport.ro
razvan burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că arbitrul Andrei Chivulete a urmat un protocol în 3 paşi care se aplică şi la nivel internaţional atunci când a decis să suspende meciul Sepsi OSK - FC U Craiova 1948. El a subliniat că acest caz va fi analizat de Comisia de Disciplină, afirmând că FRF nu doreşte scandări şi manifestări rasiste şi xenofobe pe stadioane, potrivit news.ro.

”Poziţia noastră, a Federaţiei Române de Fotbal, e foarte clară. În primul rând, nu ne dorim să avem scandări, mesaje rasiste, discriminatorii şi/sau xenofobe în societatea noastră, iar un stadion de fotbal face parte din societatea noastră. Pe de altă parte, arbitrul Chivulete a urmat un protocol în 3 paşi care se aplică şi la nivel internaţional. În perioada următoare, cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină, care va decide în ceea ce priveşte incidentele petrecute la acest meci. Ne dorim să nu mai vedem mesaje, scandări discriminatorii pe stadioane. Ne dorim ca stadionul să reprezinte un spaţiu civilizat, unde poţi să te duci cu copilul indiferent de vârsta acestuia. Cu siguranţă, e nevoie de intervenţii în această zonă. Anumite grupuri de suporteri nu susţin acest mesaj. E important ca şi autorităţile să poată să intervină atunci când aceste principii sunt încălcate”, a declarat Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Meciul de la Sfântu Gheorghe, din etapa a XXIII-a a Superligii, a fost oprit prima oară în minutul 25, când arbitrul Andrei Chivulete a trimis cele două echipe la vestiare, din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste din tribune. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren, însă Chivulete a decis suspendarea definitivă meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza scandărilor suporterilor.

Cazul urmează să fie analizat de Comisia de Disciplină a FRF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.