Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la București se prăbușește: scădere semnificativă, la finalul primului semestru

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Bursa românească a încheiat S1/2020 cu o scădere de 13,2% a indicelui principal BET, cel care include cele mai tranzacţionate acţiuni, dar cu o lichiditate medie zilnică pe segmentul de acţiuni de 45,7 milioane de lei, în creştere cu aproape 18% faţă de anul precedent, arată datele agregate de ZF.

Citește și: Guvernul a schimbat legea pensiilor: scade cu 13 ani vârsta standard de pensionare pentru anumite categorii de angajați și se recalculează pensiile

Pe de altă parte, valoarea de piaţă a com­paniilor listate s-a diminuat de la 180,8 mld. lei la finele anului 2019 la circa 138,4 mld. lei la 30 iunie 2020, adică o scădere de 42 mld. lei, arată calculele realizate de ZF.

Primul semestru din 2020 va rămâne o pe­rioadă de referinţă pentru pieţele de capital în următorii ani întru­cât prăbuşirea de la finalul lunii martie şi înce­putul lunii aprilie a fost determinată în pre­mieră de motive care nu ţineau cont de evoluţii economice, fiind practic o criză indusă, res­pectiv închiderea economiei pentru a diminua răspândirea COVID-19.

Investitorii de la bursa românească s-au poziţionat pe un roller coaster în prima parte a acestui an în contextul în care în T1/2020 prăbuşirea indicelui principal BET a fost de 24%, pentru ca ulterior, pe fondul redeschiderii economiei şi ca urmare a aprobării dividendelor, indicele principal să urce cu 13,6%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.