Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de metale de la Londra propune închiderea definitivă a ringului său de tranzacţionare cu strigare

Bursa de metale de la Londra (London Metal Exchange) propune închiderea definitivă a ringului său de tranzacţionare cu strigare, punând capăt unei practici care durează de un secol şi prin care preţul metalelor este stabilit de către traderi care stau faţă în faţă, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Ringul de tranzacţionare de la LME este celebru pentru cercul său de canapele roşii, de pe care traderii fac comenzi, şi totodată ultimul ring de tranzacţionare cu strigare care mai există în lume. Acest ring a fost închis încă din luna martie 2020, când în Marea Britanie a fost decretată prima carantină naţională din cauza Covid-19, iar LSE a făcut trecerea la un sistem electronic de tranzacţionare.

Marţi, conducerea LSE i-a anunţat pe membrii săi că ar vrea ca închiderea ringului de tranzacţionare să aibă caracter permanent şi totodată a prezentat o serie de măsuri destinate să stimuleze tranzacţiile electronice pe platformele sale.

Închiderea ringului ar pune capăt unei tradiţii de 144 de ani şi ar da o lovitură companiilor care sunt specializate în tranzacţiile la LME, precum şi brokerilor, funcţionarilor şi altor persoane ale căror locuri de muncă depind de ecosistemul care s-a creat în jurul ringului de tranzacţionare de la LME. O mare parte din tranzacţiile care se derulează la LME se fac deja electronic însă prin păstrarea ringului bursa londoneză a rezistat presiunilor de a trece la digitalizare şi automatizare cum au făcut alte pieţe financiare.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

"Nu poţi să lucrezi la LME şi să nu iubeşti Ring-ul. A fost o parte atât de importantă din istoria şi cultura noastră. Din acest punct de vedere este o lovitură dură dar nu putem lăsa acest lucru să stea în calea a ceea ce credem că este cel mai bine pentru următorii 140 de ani", a declarat directorul general de la LME, Matthew Chamberlain.

Închiderea ringului de tranzacţionare de la LME ar însemna punctul final pentru una dintre cele mai renumite instituţii din City-ul londonez într-un moment în care există deja incertitudini crescute cu privire la viitorul centrului financiar după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Traderii au început să facă afaceri cu metale la Londra încă de la începutul secolului 19, când a fost trasat pentru prima dată un cerc la o cafeneaua din Cornhill. LME a fost înfiinţat oficial în 1877 iar Ring-ul de tranzacţionare, precum şi regulile care precizează că este obligatoriu să rămâi aşezat tot timpul pe canapelele sale roşii, au supravieţuit unor evenimente precum războaie mondiale, scandaluri şi falimente răsunătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.