Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori București a încheiat prima ședință din februarie pe creștere: Indicele BET a marcat un plus de 3,75%

bvb

Bursa de Valori București a terminat prima ședință din februarie în creștere, indicele BET marcând un plus de 3,75%, la 7.294,19 puncte.

În ianuarie Bursa a avut a doua cea mai mare cădere din UE, cu -5,9%, după bursa din Cipru și înaintea celor din Malta și Bulgaria, conform ZF. În prima lună din 2018 bursa de la Bucureşti înregistra un avans de 8%. Anul începe cu stângul la bursa românească în pofida faptului că bursele externe importante au fost pe plus, ceea ce arată că declinul de la Bucureşti este determinat în principal de factori interni, în special de Ordonanţa 114 care taxează băncile, companiile din energie, sectorul telecom şi loveşte dur şi în Pilonul II de pensii private.

Ședința din 4 februarie a întregistrat tranzacții de 61,3 milioane lei (12,89 milioane euro) la o capitalizare de 146,21 miliarde lei (30,77 miliarde euro).

Cele mai mari creșteri de preț au fost înregistrate de Banca Transilvania (11,11%), BRD (10,89%) și Patria Bank (4,83%), iar cele mai mari descreșteri au fost la Amonil (-15%), Romcarbon (-3,33%) și Conted (-0,92%).

Din punct de vedere al valorii tranzacțiilor, pe primul loc de află Banca Transilvania (24,3 milioane lei), BRD (12,7 milioane lei) și OMV Petrom (8,9 milioane lei).

OMV Petrom are cel mai mare volum de acțiuni tranzacționate (27,2 milioane ), urmată de Banca Transilvania (13,9 milioane) și Fonadul Proprietate (4,8 milioane).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.