Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa europeană închide luni pe plus: creșterea survine datorită performanței favorabile a acțiunilor din domeniul turismului

afaceri.news
burse europene

Pieţele bursiere europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, susţinute de evoluţia pozitivă a acţiunilor companiilor de călătorii, în timp ce investitorii urmăresc discuţiile cu mize mari care vor avea loc între SUA şi China în următoarele zile, transmite CNBC, citat de news.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,7%, aproape toate sectoarele şi bursele majore fiind în teritoriu pozitiv.

Acţiunile companiilor de călătorii şi agrement au avansat cel mai mult, cu, 1,7%, în timp ce titlurile companiilor media au scăzut cu 0,2%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,67%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,63%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,89%. La Milano, indicele FTSE MIB a urcat cu 1,43%, iat IBEX 35, al bursei din Milano, a avansat cu 0,95%.

Majoritatea pieţelor din Asia-Pacific au inversat câştigurile peste noapte, pentru a tranzacţiona în scădere, deoarece investitorii au luat în considerare publicarea datelor economice înainte de prima întâlnire în persoană a preşedintelui american Joe Biden şi a preşedintelui Chinei Xi Jinping în aproximativ un an.

Investitorii globali au analizat, de asemenea, decizia agenţiei de rating Moody’s Investors Service de vinerea trecută de a-şi reduce perspectiva de rating asupra guvernului SUA de la stabilă la negativă, indicând riscuri în creştere pentru puterea fiscală a naţiunii. Acţiunile din SUA au avut o evoluţie mixtă după această măsură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.