Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa zvonurilor pe rețele sociale: Xi Jinping ar fi fost plasat în arest la domiciliu de către Armată/ update

xi jinping

Bursa zvonurilor se încinge pe rețelele sociale, iar presa preia informații pe care oficialii din China refuză să le confirme. Președintele Chinei, Xi Jinping, ar fi fost plasat în arest la domiciliu de către Armata.

Multe persoane din rețelele sociale chineze vorbesc despre faptul că Xi se află deja în arest la domiciliu după ce seniorii Partidului Comunist Chinez l-au retras din funcția de șef al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA).

Deși mass-media chineză nu a confirmat zvonurile, mesaje vorbesc despre persoane chineze din cercul politic care sugerează că președintele Xi Jinping a fost arestat la domiciliu de către Armata Populară de Eliberare (PLA), informează Defense.ro.

UPDATE

Această speculaţie, care nu a fost luată în discuţie de nicio sursă de încredere, vine în timp ce mai multe curse aeriene care urmau să decoleze din capitala Beijing au fost anulate şi alte relatări neverificate vorbesc despre trenuri şi curse de autocar care de asemenea urmau să plece din Beijing anulate la rândul lor.

O înregistrare video de asemenea intens distribuită pe Twitter şi cu autenticitate neconfirmată susţine că arată o coloană de 80 de vehicule militare ce s-ar îndrepta spre Beijing.

Zvonurile au fost amplificate şi de un politician indian, Subramanian Swamy, care le-a distribuit celor circa 10 milioane de urmăritori ai săi pe Twitter.

Autorităţile de la Beijing au refuzat până în prezent orice comentariu pe acest subiect. În schimb, Drew Thompson, un fost responsabil american pentru China, Taiwan şi Mongolia în Departamentul Apărării al SUA, a descris aceste zvonuri drept o ''minciună totală''.

Xi Jinping ar urma să fie reconfirmat la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC), în cadrul Congresului partidului ce va avea loc pe 16 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.