Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele sunt în cădere liberă, după ultimele măsuri adoptate: au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele 3 luni

Bursa de pe Wall Street a închis miercuri cu cel mai mare declin zilnic din ultimele trei luni, pierderile fiind amplificate de comunicatul Rezervei Federale referitor la menţinerea dobânzilor şi continuarea achiziţiei de obligaţiuni pentru susţinerea redresării economice, de scăderea titlurilor Boeing şi de lichidarea plasamentelor pe termen lung de către fondurile de hedging, transmite Reuters.

Citește și: Elena Udrea: Și dacă o omoram pe Kovesi, tot aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,16%, S&P 500 cu 2,65%, iar Nasdaq Composite cu 2,66%, informează News.ro.

Acţiunile retailerului de jocuri video GameStop şi cele ale operatorului de cinematografe AMC Entertainment s-au dublat miercuri, continuând cursa speculativă din ultima săptămână, investitorii amatori pariind pe aceste titluri. În consecinţă, investitorii short (care pariază pe scăderea acţiunilor n.r.), cum ar fi fondurile Citron şi Melvin, au fost nevoiţi să vândă plasamente pe termen lung în acţiuni pentru a-şi acoperi pierderile provocate de investiţiile în acţiuni GameStop.

Titlurile Boeing au scăzut, influenţând indicele Dow în sens negativ, după ce producătorul de avioane a bugetat costuri de 6,5 miliarde de dolari legat de noul avion 777X, din cauza pandemiei de Covid-19 şi urmările crizei din ultimii doi ani legată de 737 MAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.