Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Butoi cu pulbere în Golful Persic: Iranul emite scenariul unui război

golful persic

Actele de sabotaj din zona Golfului Persic au rolul de a conduce la izbucnirea unui conflict militar, a acuzat marţi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenţia Associated Press, potrivit Mediafax.

Atacurile care au vizat petroliere în largul coastelor Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol din lume, au rolul declanşării unui conflict, a afirmat Mohammad Javad Zarif.

Ministrul iranian de Externe se află la New Delhi, unde a discutat inclusiv despre "activităţile suspecte şi despre actele de sabotaj din regiune".

Arabia Saudită, principalul inamic al Iranului, susţine că două petroliere au fost vizate de acte de sabotaj în largul Emiratelor Arabe Unite.

Incidentul s-a produs exact după ce Statele Unite avertizaseră că "Iranul sau grupuri intermediare" ar putea perturba traficul maritim în Golful Persic după impunerea de noi sancţiuni americane în contexul retragerii Washingtonului din Acordul atomic internaţional.

Arabia Saudită a anunțat că două stații de pompare a petrolului au fost lovite marți în urma unui atac cu drone, în ceea ce a numit un act "laș"de terorism, la două zile după ce două nave petroliere saudite au fost sabotate în largul coastei Emiratelor Arabe Unite.

O coaliție condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii hutti de patru ani în țara din Peninsula Arabă pentru a încerca să restaureze guvernul recunoscut pe plan internațional, într-un conflict văzut ca un război de la distanță între Arabia Saudită și Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.