Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a deschis în creştere şedinţa de luni

BVB

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de luni, iar rulajul se cifra la 815,5 milioane de lei (168.591.549 euro) după 30 de minute de la debutul tranzacţiilor, din care 814.627.300 de lei proveneau din înregistrarea obligaţiunilor în euro ale Ministerului Finanţelor.

Ministerul Finanţelor Publice a lansat în perioada 15 iulie - 7 august prima oferta de titluri de stat pentru populaţie din ultimii patru ani. Oferta derulată prin Bursa de Valori Bucureşti (BVB) face parte din programul de emisiuni de titluri de stat 2020 şi este compusă din 3 emisiuni: două emisiuni de titluri de stat sunt denominate în lei şi au scadenţă de 2 ani, respectiv 4 ani, iar emisiunea denominată în euro are scadenţă de 5 ani, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Justiția pe surse - Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti: Săptămâna bombelor cu ceas .

Emisiunile sunt adresate exclusiv investitorilor persoane fizice, iar valoarea minimă a unei subscrieri la emisiunile în lei este de 5.000 de lei, în timp ce pentru emisiunea în euro valoarea minimă care poate fi subscrisă este de 1.000 de euro.

Potrivit comunicatului postat pe BVB, alocarea titlurilor de stat subscrise în cadrul ofertei se va efectua la data alocării (7 august 2020), iar numărul final de titluri de stat oferite va fi stabilit de către emitent cu consultarea sindicatului de intermediere. Ordinele aferente subscrierilor alocate investitorilor pe baza subscrierilor validate de membrii sindicatului de intermediere/Participanţii Eligibili vor fi înregistrate în sistemul de tranzacţionare al BVB dedicat ofertelor publice (titluri de stat).

Alocarea titlurilor de stat efectuată de sindicatul de intermediere împreună cu emitentul este obligatorie şi este angajantă pentru investitori. Data tranzacţiei este data de înregistrare a tranzacţiilor aferente ofertei in sistemul BVB, respectiv 10 august 2020.

Citește și: SONDAJ CURS: PSD și PNL sunt umăr la umăr. Cum stau partidele înainte de alegerile locale

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, înregistra o apreciere de 0,11%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu 0,09%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat un avans de 0,10%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a apreciat cu 0,18%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe plus cu 0,35% iar BET-NG, în timp ce indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, era în scădere cu 0,07%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Prodplast (+14,87%), Erste Group Bank AG (+2,45%) şi SIF Banat Crişana (+1,91%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Mecanica Ceahlău (-5,59%), Şantierul Naval Orşova (-1,12%) şi SIF Oltenia (-0,95%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.