DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

C. T. Popescu, dezvăluiri REVOLTĂTOARE despre experienţa pe care a avut-o la Sanador: 'Asta e privatul, unde plătești de te rupi'

ctp cristian tudor popescu

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre sistemul de sănătate din România şi despre percepţia întipărită în rândul oamenilor că la spitalele private ar fi mai multă ordine şi mai mult profesionalism decât în unităţile sanitare de stat. "Nu e deloc aşa", a spus jurnalistul care a povestit experienţa prin care a trecut până a ajuns să-i fie pus un diagnostic corect. Patru medici, multe milioane de lei date, tomografie şi diagnostice diferite - aşa s-ar rezuma experienţa medicală a jurnalistului care a trecut inclusiv pe la Sanador.

"Ce e privatul cu adevărat în România? S-a creat impresia că dacă te duci la un spital privat, acolo plătești mai mult decât la stat, dar vei beneficia de niște servicii mult mai bune, că e mai multă ordine, mai mult profesionalism. Statul e pentru toată lumea, acolo se dă rasol. Nu e deloc așa.

Vă dau exemplul personal. Aveam probleme, nu mai puteam să merg. M-am dus la un spital privat, plătesc o consultaţie de 2 milioane și ceva, 3 milioane aproape. Mă duc la un ins care ar fi putut să fie mult mai în vârstă decât mine. Nu mă consultă, mă întreabă cum doare. „Cred că sunt probleme cu coloanal”. „Bine”, zic. „Așa o fi”. Îmi dă o trimitere și mă duc să fac o tomografie la coloană, care costă alte milioane. Mă îngrozeam văzând cum se adună sumele. Fac tomografia, pe ea scria dublă hernie de disc. La care zice: „mergeți la neurochirurgie”. Mă duc, dar înainte de asta mai trec pe la recepţie unde mai plătesc o tură, alte 2 milioane să îl văd la față și pe cel de la neurochirurgie, care zice: ”o să ajungeți la operație, da până atunci mai agăţaţi-vă de uși și înotaţi pe spate”. Asta a fost consultația.

Fostul director CIA, ținta unuia dintre dispozitivele explozive interceptate în SUA, susține că retorica lui Donald Trump alimentează acte de violență

Plec de acolo și mă duc să fac.. Îmi recomandă să fac diverse exerciții, mă duc la Sanador... Mă vede o doctoriță, se uită la mine, mă pune să merg prin cabinet, îmi prescrie 12 zile de exerciții pentru coloană, masaje, procedee electrice. La masaj, un băiat de la masaj, în timp ce mă lucra, spune: „Ce aveți?”.„Cu coloanal”, zic. „Vă doare?” „Nu?” „Dar ce vă doare?” „Şoldul stâng, nu mai pot să merg”. „Păi da”, zice el pipăind. „Ați făcut o radiografie la soldul stâng?”. „Nu, că nu mi-a spus nimeni să fac.” Abia după aceea m-am dus la medic sportiv, nu mai puteam să merg deloc.

M-am dus la un medic sportiv, la doctorul Irimia care a spus: „du-te la rdiografie”. Când am ajuns acolo, medicul radiolog spune: „aveți o necroză de toată frumusețea”. Mi-am plimbat necroza pe la 4 doctori.

M-am dus să mă operez, unde trebuia să fiu trimis de la bun început. Trebuia să mă trimită la operație la şold, unde m-am și dus. Iată merg acum normal. Asta e privatul, unde plătești de te rupi. Nu spun „toate” clinicile private. La clinica din Braşov - impecabil, operaţie, tratament, tot ce s-a întâmplat acolo.

Nişte inşi pe acolo care au luat banii degeaba pentru altceva, nefiind în stare să îşi dea seama cam ce e o coxartroză”, a povestit Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de Seară.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.