Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca-n filmele cu vameși proști: Cum a fugit primarul Cătălin Cherecheş din România

Digi24
Catalin Chereches

UPDATE 25 noiembrie, ora 11:30

„La ora menționată la controlul de frontieră efectuat pe teritoriu maghiar s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane: conducătorul auto care figura în regim de taxi, și un pasager pe scaunul din dreapta față. Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, acea a pasagerului, aparținea unuei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa. În momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră se afla în fața tonetei, pe artera de circulație și a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identității din documente cu cei prezenți. Conform atribuțiilor de serviciu, polițistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar aflat la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei”, au declarat sâmbătă reprezentanții Poliției de frontieră.

Aceștia au precizat că au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere Petea, „întrucât acestea nu surprind imagini cu controlul efectuat la tonetă, după cum menționam, pe teritoriu maghiar și nu nu s-au putut distinge în mod clar și neechivoc persoanele din interior”.

„În continuarea acestei ipoteze de lucru care indică faptul că numitul Cherecheș Cătălin a părăsit teritoriul României prin substituirea persoanei, deci nu prin folosirea propriei identități, fiind inițiate astfel schimburi de date și informații cu partenerii externi. Analizăm în continuare modalitatea în care polițistul de frontieră aflat în serviciu a efectuat controlul documentelor cu mențiunea că există o asemănare între Cherecheș Cătălin și ruda căreia i-a folosit actul de identitate, asemănare care însă nu scuză lipsa identificării prin confuntarea documenului de identitate prezentat cu persoana prezentă la controlul de frontieră”, susțin reprezentanții Poliției de frontieră.

UPDATE 25 noiembrie, ora 11:20

Aceştia au precizat că imaginile captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea „în mod clar şi neechivoc” a identităţii persoanelor care trec frontiera.

Modalitatea în care poliţistul a efectuat controlul este analizată la nivelul MAI, acesta fiind cercetat prealabil.

A fost sesizată unitatea de parchet competentă pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare, a ieşit din ţară vineri la ora 7.49, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Acesta a ajuns în vamă cu un taxi. Primarul a folosit cartea de identitate a unui văr, cu care seamănă foarte bine.

A fost declanşată cercetarea faţă de agentul de poliţie de fontieră care a verificat documentele lui Cherecheş, fără a sesiza că aceasta are documente false.

Responsabilii Poliţiei de Frontieră au declarat că edilul a ieşit cu un taxi şi că se afla pe locul din dreapta şoferului. De asemenea, au precizat că documentul prezentat la control a fost unul real, nu falsificat şi că asemănarea dintre Cherecheş şi cel al cărui document l-a utilizat este foarte mare.

În cazul fostului edil, infracțiunile sunt: trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Cherecheș este dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

Potrivit unor surse, Cherecheș a ajuns în Italia, unde are o rezidență.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.