Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CAB decide soarta femeii acuzate în Canada că și-a răpit copilul

captura video
ana nedelcu

Anamaria Nedelcu, românca acuzată în Canada că și-a răpit copilul și că a fugit în România, se prezintă astăzi în fața magistraților de la Curtea de Apel București, acolo unde se ia în discuție extrădarea pasivă a acesteia.

Anamaria Nedelcu a fost arestată pe 13 aprilie, în urmă unei decizii luată de un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, cu toate că procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel nu solicitaseră acest lucru, după ce autoritățile din Canada au cerut extrădarea ei, fiind acuzată de răpire internațională de minori și încălcare a ordinului de custodie pentru că în anul 2014 a decis să plece din Canada alături de unul dintre copii săi minori, deși pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. Femeia a fost eliberată opt zile mai târziu de Înalta Curte de Casație și Justiție.

DIICOT le-a pus gând rău celor din lotul 'Motorina CFR'

Potrivit articolului 43 din legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, "după identificare, procurorul general competent sesizează de îndată Curtea de Apel competentă, pentru a aprecia asupra luării măsurii arestării provizorii în vederea extrădării a persoanei extrădabile și continuarea procedurii judiciare de soluționare a cererii de extrădare".

Anamaria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deși pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. După plecare, tatăl copilului a făcut plângere penală iar acum femeia este urmărită penal pentru răpire și încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare, potrivit realitatea.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.