Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadavrul lui Navalnîi nu a fost trimis la morgă. Mamei i s-a spus că a decedat din cauza 'sindromului morții subite'

politico.eu
Aleksei Navalnii

Cadavrul principalului opozant rus al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu a ajuns la singura morgă din Salekhard, oraşul din apropierea închisorii din regiunea arctică unde Navalnîi a murit vineri, a declarat telefonic sâmbătă pentru Reuters un angajat al morgii, conform Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmîş, a confirmat sâmbătă moartea opozantului, citând o notificare oficială înmânată de autorităţi mamei lui Navalnîi, Ludmila, şi a cerut ca trupul acestuia să fie încredinţat imediat familiei sale.

Iarmîş a confirmat şi ea că trupul lui Navalnîi nu se află la morga din Salekhard. Ea a explicat că mama lui Navalnîi şi avocatul opozantului rus s-au deplasat la morgă, dar aceasta era închisă, în pofida asigurărilor primite din partea coloniei penitenciare în care a murit Navalnîi că morga este deschisă şi că trupul opozantului se află acolo.

''Avocatul lui Aleksei şi mama lui au ajuns la morga din Salekhard. Era închisă, deşi colonia (penitenciară) dăduse asigurări că funcţionează şi că trupul lui Navalnîi se afla acolo. Avocatul a sunat la numărul de telefon de pe uşă. I s-a spus că a fost a şaptelea persoană care a sunat astăzi şi că trupul lui Aleksei nu se află la morgă'', a scris pe X Kira Iarmîş.

"Sindromului morții subite"

Mamei lui Aleksei Navalnîi și avocatului acestuia li s-a spus sâmbătă la colonia penitenciară că acesta a murit din cauza "sindromului morții subite", a scris sâmbătă pe reţeaua socială X aliatul dlui Navalnîi, Ivan Jdanov.

Locul unde se află cadavrul lui Aleksei Navalnîi nu se cunoaşte încă. Purtătorul de cuvânt al dlui Navalnîi afirmase mai devreme că motivul morții acestuia a fost încă stabilit.

'Atunci când avocatul și mama lui Aleksei au ajuns la penitenciar, sâmbătă dimineață, li s-a spus că de fapt cauza morții lui Navalnîi a fost sindromul morții subite', a scris Jdanov.

Un angajat al Comitetului de Investigații a afirmat că 'a fost efectuat un examen histopatologic repetat', ale cărui rezultate vor fi cunoscute săptămâna viitoare. 'Este evident că mint și fac totul pentru a nu renunța la corpul neînsufleţit', a adăugat purtătorul de cuvânt al politicianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.