Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadavrul unui migrant a plutit pe mare două săptămâni. ONG: 'Ultima fărâmă de demnitate a Uniunii Europene s-a înecat odată cu aceşti oameni'

Agerpres
migranti canalul manecii

Sea Watch a publicat o fotografie cu cadavrul unui migrant care plutea pe mare de două săptămâni, a anunţat joi pe Twitter organizaţia umanitară, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Citește și: Federația Rusă: defilarea la care era sărbătorită victoria împotriva Germaniei naziste a fost anulată din cauza epidemiei de Coronavirus

Corpul neînsufleţit al migrantului, prins de o barcă pneumatică pe jumătate scufundată, a fost descoperit de un avion al organizaţiei la 29 iunie, a precizat Neeske Beckmann, din partea echipei de aviaţie a ONG-ului.

Deşi echipa a contactat autorităţile pentru a recupera cadavrul, aeronava Sea Bird a Sea Watch l-a mai văzut de încă trei ori, tot plutind pe mare, în următoarele două săptămâni, a subliniat Beckmann.

"Când cadavrele nu sunt recuperate şi identificate, rudele nu sunt informate în legătură cu decesul pentru a-l putea plânge, aşa cum au dreptul, iar aceşti morţi nu sunt îngropaţi, acest lucru arată că ultima fărâmă de demnitate a Uniunii Europene s-a înecat odată cu aceşti oameni", a spus ea.

Autorităţile din Libia, Malta şi Italia au fost informate în legătură cu situaţia cadavrului, conform unei informaţii publicate de ziarul La Repubblica.

Filippo Grandi, directorul Agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR), a declarat pentru acelaşi ziar că fotografia a arătat în ce măsură este de "imorală şi dezgustătoare" toată dezbaterea despre salvarea pe mare (a migranţilor), precizând că salvarea migranţilor reprezintă o "datorie absolută".

Sea Watch şi alte organizaţii private patrulează Mediterana în ambarcaţiuni sau din aer pentru a-i salva pe migranţii aflaţi în dificultate în drum spre Uniunea Europeană.

În prima jumătate a lui 2020 au intrat ilegal în UE 36.400 de oameni, potrivit agenţiei pentru controlul graniţelor externe Frontex. Italia a înregistrat până acum 9.770 de intrări ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.