Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă: defilarea la care era sărbătorită victoria împotriva Germaniei naziste a fost anulată din cauza epidemiei de Coronavirus

parada rusia

Organizatorii importantei defilări a "regimentului nemuritor", la care participă în fiecare an sute de mii de ruşi ce mărşăluiesc pe stradă cu portrete ale bunicilor, părinţilor sau altor rude care au participat la cel de Al Doilea Război Mondial, au decis joi să anuleze evenimentul ce era programat anul acesta pe 26 iulie, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Germanii au reușit: Serbia și Muntenegru, retrase de pe lista țărilor sigure de Coronavirus

Organizat de obicei pe 9 mai, ziua în care în Federaţia Rusă se sărbătoreşte victoria asupra Germaniei naziste, marşul avea loc pe străzile din toate oraşele acestei ţări şi se desfăşura în paralel cu tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie.

Potrivit unui comunicat publicat după o reuniune a organizatorilor acestui marş, un asemenea eveniment nu ar fi posibil decât "cu utilizarea de măşti şi mănuşi şi cu respectarea unei distanţe fizice", ceea ce "este în contradicţie cu spiritul regimentului nemuritor, pentru că este vorba de un marş umăr la umăr, care reprezintă unitatea universală".

Astfel, organizatorii au decis să organizeze marşul doar "dacă situaţia epidemiologică din ţară o va permite".

Acest marş nu a putut avea loc pe 9 mai din cauza epidemiei, iar preşedintele rus Vladimir Putin a propus amânarea defilării "regimentului nemuritor" pe 26 iulie, ziua paradei tradiţionale a flotei ruse.

Parada militară de pe 9 mai a fost la rândul său amânată şi a avut loc în final pe 24 iunie.

Chiar dacă epidemia de COVID-19 a scăzut din intensitate în ultimele câteva săptămâni în Rusia, această ţară continuă să înregistreze mii de noi cazuri în fiecare zi.

Federaţia Rusă a raportat până joi 752.797 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 11.937 au fost mortale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.