Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căderea părului va fi o amintire urâtă - Un aparat revoluționar a ajuns la Spitalul CFR din Timișoara

cadere par

Ambulatoriul Spitalului CF din Timişoara dispune de un aparat care tratează alopecia, boala autoimună care duce la căderea părului atât în rândul adulţilor, cât şi în cel al tinerilor sau chiar al copiilor.

"Boala este una cronică, impredictibilă şi nu se poate aprecia cum evoluează, dar nu este contagioasă. Căderea părului, care în unele situaţii se produce pe zone destul de întinse, poate avea drept cauză un deficit de vitamine, de fier sau proteine. Poate avea însă şi cauze hormonale, dar cel mai adesea este rezultatul unei boli autoimune. Tratamentul stimulează creşterea părului. Aparatul pe care îl avem în cabinetul de Dermatologie al spitalului este unul de ultimă generaţie care dă posibilitatea obţinerii unor rezultate clinice vizibile. Vorbim despre un tratament fără durere, fără incizii sau ablaţii ori laser", a declarat, joi, Claudia Tîrziu, medic specialist dermatovenerolog din cadrul Spitalului CF Timişoara.

Aparatul este unul portabil, cu un ecran tactil, de dimensiuni relativ mici, care generează o lumină monocromatică ce este îndreptată spre zona afectată.

Dermatovenerologul spune că terapiile clasice pot aduce cu ele o durere asociată injecţiei, atrofia pielii, o sensibilizare crescută, dar şi o scădere a imunităţii. Avantajul aparatului este acela că şedinţele de fototerapie durează doar câteva secunde. Mai mult, tratamentul nu presupune folosirea unor injecţii, a unor medicamente sau creme, ci se axează pe suprimarea celulelor T care sunt considerate ca fiind principala cauză a alopeciei.

"Rezultatul este creşterea unui fir de păr sănătos. Alopecia are un efect major asupra calităţii vieţii, putând duce chiar la depresie", punctează dr. Claudia Tîrziu.

Afecţiunea este benignă şi asimptomatică, iar efectele ei sunt mai mult de natură psihosocială. De multe ori este legată de alte boli autoimune, printre care vitiligo, psoriazis sau diabet zaharat. Maladia poate apărea la orice vârstă, dar în majoritatea cazurilor debutul este la persoane mai tinere de 20 de ani.

Dispozitivul poate fi folosit şi în cazul altor boli autoimune de piele, printre care vitiligo sau psoriazis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.