Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu confirmă: Viorica Dăncilă va schimba OUG 114, devenită celebră prin taxa pe lăcomie

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre posibilitatea scoaterii taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, iar această prevedere va fi cel mai probabil eliminată.

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu OUG 114 și ceea ce vă spun dumneavoastră, i-am spus și dumneaei, nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun și foarte sincer și i-am împărtășit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră sunt le-am preluam prin cei cu care am discutat până acum. I-am explicat că aceată taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilitățile de dezvoltare în continuare și atingerea unor indicatori de performanță, de profitabilitate, care sunt de așteptat ca aceste companii. Și doamna prim-ministru a consimțit că această taxă este excesivă și trebuie să analizăm și cel mai probabil o să renunțăm la această taxă de 2%”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la întrevederea cu reprezentanți ai Centrului Român al Energiei de la Parlament.

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

Acesta a spus că principalul subiect de discuție va fi OUG 114 dată de Guvern în domeniul fiscal, scrie mediafax.ro.

„Ne interesează foarte mult să fiscutăm și despre efectele Ordonanței 114. Putem să dicutăm și ceea ce e bine, și ceea ce considerați că este mai puțin bine, pentru că dacă scopul principal al acestei ordonanțe a vizat protecția consumatorior vulnerabili, protejarea celor care sunt cu venituri reduse în fața efectelor creșterilor de prețuri în domeniul gazelor naturale, din discuțiile pe care le-am avut deja cu câțiva dintre operatorii economici am contestat că există și efecte adverse ale ordonanței, pe care dorim să le remediem”, a completat Tăriceanu.

Citește și: Simona Halep refuză banii de la Fed Cup! Ce sumă este în joc

Liderul ALDE a transmis că reprezentanții companiilor din energie vor fi invitați și la dezbaterile OUG din comisiile de specialitate din Parlament.

„Noi, ca Parlament, suntem sesizați în acest moment de către Guvern cu OUG , OUG este la nivelul comisiilor și va trebui să înceapă dezbatrerea pe această OUG. Vreau să facem o discuție preliminară, voi sugera colegilor mei, care sunt președinții comisiilor avizatoare, să invite reprezentații sectorului energetic la dezbateri. OUG a fost gândidă să prevină majorări dramatice de prețuri la gazele pentru consumatorii casnici așa cum am fost preveniți de unii dintre companiile distribuitoare de gaze care doreau o majorare a prețuri de la 1 ianuarie de 17% Una din deciziile incluse în OUG 114 a fost de a limita prețul pentru consumatorii casnici la 68 de lei la nivelul producătorului”, a conchis șeful Senatului.

Citește și: Vești importante pentru români! Modificări pentru voucherele de vacanță din 2019

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, are miercuri întrevedere cu reprezentanți ai Centrului Român al Energiei, organizație care reunește peste 20 dintre cele mai importante companii din industria energetică românească.

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) a atras atenţia opiniei publice cu privire la consecinţele negative pe care prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 (OUG 114/2018).

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

Reprezentanţii ROPEPCA susţin că aceste consecinţe negative vor fi asupra întregii economii şi a sectorului de producţie a gazelor naturale din România.

Prin OUG 114/2018, se instituie obligaţia asupra producătorilor de a vinde gazele naturale produse, cu precădere către furnizori, la preţul reglementat de 68 lei/MWh până în anul 2022, precum şi perceperea unei taxe de 2% din cifra de afaceri de către ANRE, taxă care va fi aplicată retroactiv pentru anul trecut.

Citește și: Simona Halep refuză banii de la Fed Cup! Ce sumă este în joc

„Măsurile adoptate trebuie privite în ansamblul unui cadru legislativ nefavorabil dezvoltării sectorului petrolier românesc”, au afirmat reprezentanţii ROPEPCA, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.