Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu-Tăriceanu, despre abrogarea pensiilor speciale: Ne batem joc de noi, rezolvând probleme pompieristic

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, joi, că abrogarea pensiilor speciale nu rezolvă inegalitățile sociale, precizând că prin această măsură "ne batem joc de noi". Liderul ALDE a precizat că nu ar trebui să ne așteptăm la un corp al magistraților profesionist și independent în urma acestei măsuri, anunță MEDIAFAX.

"Noi ne luptăm cu corupția și nu umblăm decât la efecte, în loc să umblăm la cauze și în felul acesta vulnerabilizăm o serie de categorii profesionale. Să nu ne mirăm că actele de corupție în loc să scadă, poate, se vor înmulți. În felul aceta ne batem joc. Eu am susținut necesitatea ca acest proiect să fie dezbătut în Parlament. Nu pensiile speciale sunt problema. Probema este a unei inegalități sociale profunde care s-a creat, trebuie să corectăm aceste inegalități și nu ne batem joc de oamenii care au avut o contribuție. Cum arată o țară care-și bate joc de foștii președinți. N-am simpatie. Ne batem joc de noi în acest fel pompiersitic de a rezolvăm o problemă care este reală, această inegalitate în sistemul de pensii", a declarat liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, joi, la TVR 1.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe?

Liderul ALDE a mai precizat că prin astfel de măsuri, precum abrogarea pensiilor speciale, nu ar trebui "să ne așteptăm la un corp al magistraților profesionist și independent".

"Noi ne-am poziționat total diferit de celealte partide și am spus că nu trebuie procedat așa, pentru că sunt o serie de categorii profesionale care au făcut un fel de contract social cu statul, cum sunt magistrații, diplomații. Vrem să avem un corp al magistraților care să fie profesionist, independent. Dacă luăm măsuri de genul ăsta să nu ne așteptăm la așa ceva", a adăugat Tăriceanu.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

Camera Deputaților a abrogat pensiile speciale, cu excepția pensiilor militarilor și ale polițiștilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.