Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, despre demisia ministrului Educației: Am aflat de la televizor. Am avut o discuție cu Kelemen Hunor, înțeleg nemulțumirea

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut că nu ştie care sunt motivele care au dus la demisia lui Valentin Popa din funcţia de ministru al Educaţiei, dar a arătat că, după ce a discutat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, le înţelege nemulţumirea acestora legată de ordonanţa privitoare la desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților, scrie Agerpres.

El a precizat că nu a discutat cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre remanieri guvernamentale, iar despre demisia lui Valentin Popa a aflat de la televizor.

"Am aflat de la televizor despre aceasta demisie. Sunt o serie de critici care i s-au adus ministrului. Nu ştiu care sunt motivele principale care l-au determinat să demisioneze. (...) Cunosc subiectul, mi-au transmis UDMR. Am avut o discuţie chiar cu preşedintele partidului, cu domnul Kelemen, pe acest subiect şi le înţeleg nemulţumirea lor. Şi cred că este normal ca în România să putem asigura condiţii optime de învăţământ tuturor copiilor, indiferent că aparţin minorităţilor, dându-le posiblitatea în acelaşi timp sau ajutându-i să aibă acces la istoria Românei, la limba română, la toate celelalte elemente care ţin de programa şcolară, la fel şi celorlalţi", a declarat Tăriceanu la finalul Biroului Politic Central al ALDE.

Citește și Discuție tensionată între Tudorel Toader și Augustin Lazăr la CSM: 'Doamne Dumnezule', vorba generalului, seamănă a tergiversare

Joi, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, şi-a anunţat demisia, motivând că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

"Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învăţătorii care susţin orele în limbile minorităţilor naţionale. Solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev. Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România", a afirmat Valentin Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.