Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu face anunțul. ALDE merge pe liste separate: `Candidatura alături de PSD ar însemna nereprezentarea valorilor liberale`

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Cluj-Napoca, întrebat despre o eventuală listă comună PSD - ALDE la alegerile europarlamentare, că în acest moment, în ambele formațiuni, există ideea de a merge pe liste separate.

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, despre o eventuală listă comună PSD - ALDE la alegerile europarlamentare, liderul ALDE a răspuns că deocamdată nu a fost luată o decizie oficială, scrie Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

„Colegii și eu am analizat cu atenție și avantajele și dezavantajele de ordin politic mai larg. Noi, ca partid, rațiunea noastră de a fi, a fost aceea de a reprezenta valorile și principiile liberale în România. Mersul pe o listă comună face ca acest aspect să se estompeze și există o anumită diluare pe care nu știu dacă electoratul nostru o va accepta în totalitate. Există și impedimente de ordin practic. Noi considerăm că avem posibilitatea să obținem 5 mandate în PE, iar într-o negociere cu PSD, care va obține același scor ca la alegerile trecute, ar însemna practic o treime din mandate să le luăm noi, ceea ce nu ar fi foarte simplu de negociat”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, în momentul de față, atât la ALDE, cât și la PSD, există o idee de a merge pe liste separate.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că mersul pe o listă comună nu cumulează, obligatoriu, voturi, adică ”unu și cu unu nu fac doi”.

Referitor la alegerile europarlamentare, preşedintele PSD Liviu Dragnea declara recent că lista candidaţilor partidului va fi finalizată pe 15 - 20 martie, precizând că încă nu a fost discutat în PSD despre listă separată sau cu ALDE la alegerile din 26 mai.

În schimb, despre lista PSD la alegerile pentru PE, vicepreşedintele partidului Olguţa Vasilescu spunea că PSD şi ALDE vor merge categoric pe liste separate la alegerile europarlamantare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.