Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu face notă separată de PSD: 'Nu cred că Tudorel Toader nu a făcut treabă, poate nu a făcut destul după unii'

mediafax.ro
Tariceanu Tudorel Toader

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că nu crede că Tudorel Toader nu a făcut treabă la Ministerul Justiţiei şi a ţinut să spună că „întotdeauna dacă vrei să-i găseşti unuia bube în cap, îi poţi găsi”.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, SIDERAT de atmosfera de la procesul lui Liviu Dragnea: 'Era aproape de un linșaj public'

Întrebat despre nemulţumirile faţă de Tudorel Toader, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat: „Unele nemulţumiri le înţeleg şi altele nu le înţeleg”. „Astăzi, Tudorel Toader pare să nemulţumească pe toată lumea. Dacă va fi o decizie la nivelul primului ministru, la nivelul CEx al PSD, nu ştiu. Mâine se va discuta cel mai probabil moţiunea simplă depusă de opoziţie pe justiţie. Eu n-am să votez niciodată un demers împotriva unui membru al Guvernului pe care şi noi îl susţinem”, a mai declarat Tăriceanu, informează Mediafax.

El a spus că nu crede că Toader nu a făcut treabă la Ministerul Justiţiei. „Nu cred că Tudorel Toader nu a făcut treabă, poate nu a făcut destul după unii. Întotdeauna dacă vrei să-i găseşti unuia bube în cap, îi poţi găsi. Cred că această moţiune pică prost, pentru că nu aş vrea prin votul nostru să le dăm satisfacţie celor de la opoziţie”, a afirmat liderul ALDE. Tăriceanu a precizat că în coaliţie a fost stabilit un calendar în baza căruia la 1 martie trebuia încheiat subiectul justiţie.

„Nu, n-am discutat despre chestinea aceasta (miercuri la Parlament cu Liviu Dragnea - n.r.). Toader nu face parte din ALDE. E pe un loc al PSD. Eu cred că Toader a avut niște poziții publice, niște decizii importante pe care le-a luat care au contribuit la curățarea justiției. Au fost oameni care l-au criticat cu sârg, cei din Opoziție. Sunt oameni care l-au susținut, printre care m-am numărat și eu. Nu știu dacă e invitată doamna Dăncilă în CEx să spună problemele sau domnul Toader. Am avut un calendar în baza căruia spusesem că la 1 martie încheiem subiectul definitiv, dar a fost o lună jumate de întârziere”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marți seară, la TVR 1.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu îl CRITICĂ în termeni duri pe George Maior: 'A făcut un extrem de mare deserviciu României și românilor'

Tăriceanu a adăugat că nu au fost discuții în interiorul ALDE legate de o remaniere a miniștrilor partidului. „Nu, nu am discutat de remaniere (în interiorul ALDE - n.r.). Remanierea va viza cei doi minișri pe lista PSD și nu știu ce va decide Comitetul Executiv în PSD”, a conchis Tăriceanu.

Comitetul Executiv al PSD se reunește, miercuri, la ora 12.00, la Parlament. Printre temele de discuție ale social-democraților ar putea fi remanierea guvernamentală, cât și calea de acțiune cu privire la Tudorel Toader, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. În interiorul partidului există nemulțumiri în legătură cu faptul că ministrul Justiției nu și-a asumat prin OUG modificarea codurilor penale. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiției a greșit foarte mult și că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. Tăriceanu și Dragnea au avut o întâlnire, miercuri, în biroul președintelui Camerei Deputaților, miercuri, în jurul orei 16.00.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.