Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îl dă pe mâna procurorilor pe Darius Vâlcov: 'De unde a apărut? De unde i-a venit lui Vâlcov protocolul?'

darius valcov catuse

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a aflat încă de unde a apărut protocolul secret semnat de Ministerul Public și SRI, publicat de Darius Vâlcov: ”Știm că l-a pus Vâlcov pe pagina de Facebook, dar de unde i-a venit lui Vâlcov? Cine i l-a adus?”. Parchetul General a deschis un dosar penal pentru a afla cum a ajuns un document secret la consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Întrebat miercuri, într-o conferință de presă la Mamaia, cine ar trebui audiat în cazul protocolului secret semnat de Ministerul Public și SRI, respectiv dacă trebuie audiați șeful SRI și procurorul general, Tăriceanu a răspuns: ”Nu numai ei. S-ar putea să vină la audieri oameni care vin să mărturisească lucruri pe care nu le știm. Eu, spre exemplu, nu am aflat încă – poate e interesul vostru jurnalistic și o să aflu și eu cu ocazia asta – de unde a apărut protocolul. Cine l-a scos la lumină? Protocolul secret între SRI și Parchet. Adică știm că l-a pus Vâlcov pe pagina de Facebook, dar de unde i-a venit lui Vâlcov? Cine i l-a adus?”, scrie mediafax.ro.

Citește și: George Maior convocat în Centrala MAE. Despre ce este vorba

Întrebat, de asemenea, despre comisia de anchetă a protocoalelor secrete, șeful ALDE a răspuns că aceasta va trebui să aibă o finalitate.

”Care e finalitatea pe care o văd eu? Pe baza audierilor să fie capabilă să facă o analiză și să facă recomandări. Și pentru acest lucru cred că ar fi binevenită prezența unor personalități juridice. Și din alte țări”, a declarat Tăriceanu.

Citește și: O mare companie românească are un nou director. Despre cine este vorba

Întrebat dacă, în opinia sa, trebuie demiși directorul SRI, Eduard Hellvig, și procurorul general Augustin Lazăr, Tăriceanu a răspuns: ”Nu pot să spun, dar comisia mă aștept să facă unele recomandări. Nu știu dacă poate comisia să facă astfel de recomandări (de demitere - n.r.), nu cred. Sunt tentat să cred că nu poate să facă așa ceva. Poate, în schimb, să constate anumite defecțiuni la nivel legislativ, de funcționare instituțională, de încălcări de lege și să facă recomandări în acest plan. Dar să propună înlocuiri, nu cred”.

Citește și: Reacție-fulger! Primăria Capitalei acuză că au fost lansate din nou minciuni în spațiul public! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.