Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj prost pentru magistrați: 'Să prevină EXCESELE'

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor care să prevină excesele din sistemul judiciar, menţionând o statistică potrivit căreia fenomenul ascultării telefoanelor românilor a luat amploare.

"Astăzi, în spaţiul public, a fost prezentată o statistică îngrijorătoare cu privire la amploarea pe care fenomenul ascultării telefoanelor românilor a luat-o. Vorbim de sute de mii de români care s-au aflat într-o astfel de situaţie. În faţa acestor date, este greu să susţii că abuzurile în România sunt excepţii. Ele tind să devină regula", scrie Tăriceanu pe Facebook.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

El menţionează că apare o întrebare privind justificarea pentru acest număr uriaş de interceptări.

"Statistica prezentată astăzi este încă un indiciu al problemelor majore din sistemul de Justiţie. Este încă un episod din serialul din ultimele săptămâni care a dărâmat toate miturile construite în ultimii ani. În spaţiul public, au fost ridicate multiple întrebări şi redau doar câteva. Cum este posibil ca şefii instituţiilor de forţă să fie prezenţi, în noaptea alegerilor, în casa unui om politic, participant la respectivele alegeri? Au fost folosite documente din arhiva SIPA pentru a şantaja magistraţi sau nu?", arată Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: INCREDIBIL O școală celebră le va permite băieților să poarte FUSTE, la ore

Potrivit acestuia, ALDE, ca partid liberal, are datoria să acţioneze pentru a responsabiliza actorii din sistemul de justiţie, astfel încât să existe garanţia respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

"De aceea, susţin că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor, o lege care să prevină excesele din sistemul judiciar. Este o garanţie că magistraţii vor acţiona cu mai multă atenţie la drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi este un pas spre însănătoşirea sistemului de Justiţie din România", conchide Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.