Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camelia Bogdan e audiată la Parchetul General

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Exclusă din magistratură, judecătoarea Camelia Bogdan este audiată la Parchetul General. Ea dă declarații în dosarul deschis in rem după înregistrările difuzate de România TV în care Traian Băsescu a vorbit despre cum a ajuns Camelia Bogdan să judece dosarul ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de pușcărie. Până acum a mai fost audiat Traian Băsescu, dar și Victor Ponta, care a fost întrebat cum ar fi fost șantajat să o numească pe Laura Codruța Kovesi la DNA. Declarații au mai dat și jurnaliști de la România TV.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Pe 4 ianuarie, Parchetul General a deschis un dosar penal în urma informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare.

Potrivit înregistrării prezentate de Sebastian Ghiţă, cel care ar fi Traian Băsescu vorbeşte despre "stat mafiot" şi declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: "Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam Codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!".

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

Ulterior, surse judiciare menţionau că toate înregistrările cu Sebastian Ghiţă ar urma să fie conexate în acelaşi dosar instrumentat de Parchetul General.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis pe 8 februarie excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan. Ea poate contesta decizia în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de cinci judecători al ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.