Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera de Comerț se retrage din organizația condusă de Alexandru Cumpănașu, după ce acesta a angajat numele instituției în diverse declarații publice

CNMR
Alexandru Cumpanasu CNMR

Camera de Comerț și Industrie din România își anunță retragerea din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), în contextul în care Alexandru Cumpănașu a angajat numele instituției în diverse declarații publice, fără acordul CCIR, anunță un comunicat al instituției, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit în cazul crimelor din Caracal: ‘Pentru așa ceva, pedeapsa capitala este prea puțin’

„Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) își exprimă deplina compasiune pentru drama trăită de familia domnului Alexandru Cumpănașu, în contextul evenimentelor recente și transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Camera de Comerț și Industrie a României nu s-a implicat niciodată în domeniul politic sau administrativ de stat, fiind o instituție apolitică, activitatea instituției noastre rezumându-se numai la a susține necondiționat mediul de afaceri.

Nu este rolul camerelor de comerț și CCIR nu va cere niciodată demiterea unor șefi de instituții militare din România.

Citește și: Fosta iubită a lui Radu Mazăre, unsă șefă la MAI! Numire-cheie la Interne

În acest sens, Camera de Comerț și Industrie a României își exprimă dezacordul pentru faptul că domnul Cumpănașu angajează numele instituției în diverse declarații publice fără acordul CCIR.

Drept urmare, Camera de Comerț și Industrie din România își anunță retragerea din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR)”, arată comunicatul.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

Alexandru Cumpănașu este președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și unchi al Alexandrei Măceșanu. Duminică, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) al cărei președinte este Alexandru Cumpănașu i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să îl demită de urgență a directorului STS, Sorinel Vasilca, pentru „neclaritățile, bâlbâielile în salvarea tinerei ucise la Caracal”. Alexandru Cumpănașu a anunțat că va depune luni plângeri penale față de toți cei responsabili pentru modul în care s-a acționat la Caracal.

Replica lui Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR:

"Ieşirea Camerei de Comerţ şi Industrie din CNMR nu este o pierdere, pentru că în acest moment au venit în organizaţie patronatele din industria de apărare şi multe alte federaţii patronale, organizatii cu adevarat active care se bat pt mediul de afaceri si nu isi angajeaza securisti si fac jocuri politice inaintru. In loc sa protejeze seful STS, ar trebui sa se preocupe si de salvarea vietii cetatenilor, pt ca si oamenii de afaceri au copii. Sa-i fereasca Dumnezeu pe unii securisti de la CCIR sa li sa rapeasca copii.

Duminică, i-am cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îl demită de urgenţă pe directorul STS, Sorinel Vasilca, pentru „neclarităţile, bâlbâielile în ancheta". Din fericire am reusit sa-l "demitem". Insa in calitate de preşedinte al CNMR nu am dorit nici o secundă să implic coaliţia în acest război pe care mi l-am asumat ca fiind cu mafia din sistem şi cu un sistem ticălos care a omorât nişte copii. La SOLICITAREA colegilor mei din coaliţie, ei sunt cei care au cerut sa mi se alature, am făcut acest demers şi am rugat pe fiecare coleg să confirme, în cadrul grupului prin care coordonăm coaliţia împreună, dacă vor sau nu vor să fie trecuţi pe această listă. Reprezentatul Camerei de Comerţ şi Industrie în cadrul CNMR, domnul Mihai Ivaşcu, şi dacă va fi nevoie voi publica poza de pe Wahtsapp cu acordul domniei sale, şi –a dat acest acord în scris pe grupul de Whatsapp. Reacţia Camerei de Comerţ şi Industrie este una lamentabilă si mincinoasa şi nu face decât să protejeze interesele unor nemernici din servicii si politica. Daca va fi nevoie voi intra in detalii.

Legăturile dintre Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie şi Serviciile Militare sau STS sunt bine cunoscute. Eu înţeleg aceste lucruri dar până la un punct. Vă repet, reprezentantul CCIR în CNMR şi-a dat acordul scris dacă va fi nevoie şi vor îndrăzni să comenteze voi publica poza de pe grupul de conducere al coalitiei", susține președintele CNMR.

"Cu privire la declaratii publice nu exista NICIUNA in care eu sa i fi mentionat pt ca am alaturi intreaga tara. Influentele unor politicieni asupra CCIR si a unor securisti ii pun sa si minta cu nerusinare", a spus Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.