Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor: Drumurile ce asigură legăturile cu obiectivele pentru apărare intră în categoria de interes naţional

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot camera deputatilor deget

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care se stabileşte că drumurile care asigură legăturile cu obiectivele pentru apărare se încadrează în categoria drumurilor de interes naţional.

Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 40/2023 adoptată de deputaţi are ca obiect de reglementare încadrarea drumurilor care asigură legăturile cu obiectivele de interes naţional pentru apărare în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, precum şi asigurarea cadrului legal privind delegarea temporară a dreptului de administrare a acestor drumuri.

Actul normativ prevede, de asemenea, că delegarea se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, şi unităţile administrativ-teritoriale, prin Consiliile locale.

Lista cu drumurile care asigură legătura cu obiectivele de interes naţional pentru apărare se aprobă prin ordin comun al ministrului Transporturilor şi ministrului Apărării, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ şi se actualizează o dată la 3 ani.

Camera Deputaţilor a adoptat acest act normativ în forma venită de la Guvern şi este for legislativ decizional.

Ordonanţa a fost adoptată în aceeaşi formă şi de Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.