Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor: Memorandum privind acordarea zilelor de concediu plătit pentru parlamentari

camera deputatilor

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a solicitat Comisiei pentru regulament să prezinte un punct de vedere cu privire la calcularea zilelor de concediu plătit pentru parlamentari, în sensul de a se clarifica dacă acestea se pot lua atât în sesiunea ordinară, cât şi în cea extraordinară.

Potrivit stenogramei şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor din data de 27 februarie, pe ordinea de zi s-a aflat un memorandum semnat de secretarul general, Silvia Mihalcea, în care se arăta că mai mulţi deputaţi au solicitat să efectueze concedii plătite în sesiunea extraordinară din ianuarie 2017, dar regulamentul nu precizează dacă ei au acest drept.

Citește și: Mesaj din PNL pentru Cioloș: 'Ghinion, pe aici nu se trece!'

"Avem un memorandum intern - 'Calcularea zilelor de concediu plătit al deputaţilor'. Camera a lucrat, aşa cum ştiţi, în ianuarie în sesiune extraordinară, iar în această perioadă mai mulţi deputaţi au solicitat să efectueze concedii plătite. În regulament, avem prevederea că deputaţii au dreptul la opt zile de concediu cu plată pe sesiune. Nu este clar încă dacă cele opt zile se iau în calcul numai pentru sesiuni ordinare sau şi pentru sesiuni extraordinare şi vreau să vă propun să transmitem acest memorandum către Comisia pentru regulament, pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la calcularea acestor zile", a spus preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, potrivit stenogramei. Propunerea sa a fost aprobată în unanimitate.

În memorandumul intern se arată că, potrivit regulamentului, deputaţii pot obţine concedii plătite pentru rezolvarea unor probleme personale de cel mult opt zile, în cursul unei sesiuni.

"Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară în perioada 5 - 31 ianuarie 2017, iar în această perioadă mai mulţi deputaţi au solicitat să efectueze concedii plătite. În această situaţie nu este clarificat dacă dreptul de a beneficia de concediu plătit în limita celor 8 zile se consideră a fi acordat numai pentru sesiunile ordinare sau şi pentru sesiunile extraordinare", se arată în memorandum, potrivit Agerpres.

Potrivit documentului, pentru aceasta trebuie precizat dacă zilele de concediu plătit efectuate în sesiune extraordinară se calculează separat de cele efectuate în sesiunea ordinară şi se aprobă plata acestora în limita celor 8 zile pentru fiecare tip de sesiune în parte sau zilele de concediu plătit efectuate în sesiune extraordinară se calculează împreună cu cele efectuate în sesiunea ordinară în limita celor 8 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.