Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Reprezentanţilor a SUA va majora plafonul datoriei federale

dolari

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor SUA, Paul Ryan, a afirmat joi că această cameră inferioară a Congresului va adopta un proiect de lege privind majorarea plafonului datoriei federale americane, transmite AFP.

"Vom aproba acest proiect de lege pentru a ne asigura că ne plătim datoriile şi că nu atingem plafonul. Aceasta se va face sub plafonul datoriei", a declarat Paul Ryan.

"Avem la dispoziţia noastră mai multe opţiuni diferite în privinţa modului de a ne îndeplini scopul. Această ţară îşi plăteşte datoriile şi va continua să o facă", a adăugat el.

Citește și: Coreea de Nord își promovează turismul printr-un slogan inedit: 'Mai sigur ca la Londra'

Casa Albă a reafirmat joi hotărârea sa de a vedea Congresul majorând plafonul datoriei federale, în timp ce preşedintele Donald Trump a calificat ca "bazar" procedura legislativă privind acest subiect.

"Obligaţia noastră este să informăm Congresul despre plafonul datoriei, iar obligaţia lor este să îl majoreze", a comentat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Sarah Sanders.

"Trebuie să ne asigurăm că ne plătim datoriile. Suntem în continuare hotărâţi ca plafonul să fie majorat", a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Administraţia Trump are probleme de la jumătatea lunii martie cu plafonul datoriei, altfel spus cu suma maximă pe care guvernul Statelor Unite este autorizat să o împrumute pentru a-şi achita obligaţiile legale, plafon situat cu puţin sub 20.000 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.