Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Reprezentanţilor va vota planurile de investiţii ale preşedintelui Joe Biden

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Camera Reprezentanţilor va vota vineri planurile de investiţii de amploare ale preşedintelui Joe Biden prin care acesta îşi propune să transforme America, informează AFP.

Camera se va întruni pentru vot la ora locală 08:00 (12 GMT), potrivit unui mesaj al biroului liderului reprezentanţilor democraţi, Steny Hoyer.

După luni de negocieri intense şi lupte interioare în tabăra democrată (între aripa stângă şi moderaţi), Camera Reprezentanţilor va vota în sfârşit planurile majore de investiţii ale liderului de la Casa Albă care speră să le vadă adoptate pentru a da astfel un nou suflu mandatului său de preşedinte al SUA, potrivit Agerpres.

Cele două proiecte sunt: un plan de renovare a drumurilor, podurilor şi transporturilor învechite, în valoare de 1,2 trilioane de dolari - echivalentul PIB-ului Spaniei -, susţinut de democraţi şi de unii republicani; un plan de amploare cu componentă socială şi climatică, denumit "Build Back Better" (Reconstruim mai bine), care intenţionează să reducă costurile de îngrijire a copiilor şi să investească 550 de miliarde de dolari pentru a reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030.

Conform sondajelor, planurile de cheltuieli ale preşedintelui democrat Joe Biden se bucură de popularitate în rândul americanilor, iar un studiu Moody's publicat joi a estimat că ele ar putea crea în următorii zece ani 1,5 milioane de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.