Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camere video montate în toaletele unei școli. Directoare: În ideea că odraslele dumnealor pot fi descoperite

captura video
baie chiuveta scoala

Decizie controversată la o școală generală din Timişoara. Conducerea unităţii de învăţământ a montat camere de supraveghere la baie, în zona unde se află chiuvetele.

Responsabilii cred că ar descuraja actele de violenţă și obiceiurile nesănătoase. În timp ce unii părinţi se tem că le încălcă dreptul la intimitate copiilor.

Aparatele n-au fost puse deocamdată în funcţiune, însă părinții revoltați au cerut explicații la Inspectoratul Școlar Județean.

”Am vrut să văd ce se întâmplă. Eram cu gândul că vom fi felicitați. Am creat nemulțumire. În ideea că odraslele dumnealor pot fi descoperite că fac tot ce nu permite regulamentul”, a declarat Mihaela Șora, directoarea școlii gimnaziale 30 din Timișoara, potrivit stirileprotv.ro.

Camerele nu funcționează încă. Se așteaptă avizul poliției

Camerele de supraveghere au fost montate săptămâna trecută în toaletele școlii gimnaziale numărul 30 din Timişoara. Nu au fost încă puse în funcţiune, pentru că se mai aşteaptă avize, inclusiv de la poliţie. Camerele sunt amplasate în zona unde elevii se spală pe mâini, nu şi în încăperile unde sunt vasele de toaletă.

”În fiecare pauză toaleta a devenit un loc în care fetele se machiază, un loc în care se fumează, un loc în care se dansează și fetele care sunt acolo au un vocabular cu totul nepotrivit. La fel se întâmplă și în toaleta băieților”, a mai spus directoarea școlii.

”Se întâmplă destul de multe lucruri rele”

Însă părinţii nu privesc măsura cu ochi buni.

Părinte: ”În toalete, nu prea. E ceva intim”.

Părinte: ”În toalete nu e chiar ok. Pe holuri, pe toate spațiile care sunt tranzitate, sunt în regulă. În toaletă nu, sub nicio formă”.

Bunică: ”În baie, zic că totuși e intimă chestia”.

”Încearcă să afle care este calea legală, dacă avea dreptul unitatea școlară să monteze acea cameră în spațiul toaletei și evident sunt interesați, deși noi argumentăm, respectiv unitatea de învățământ, că este înspre folosul copiilor și înspre a-i proteja pe ei”, spune Aura Danielescu, inspector general Inspectoratul Școlar Județean Timiș

Ce spune regulamentul GDPR

Florin Kovacs, avocat: ”Minorii au cu atât mai multe drepturi față de adulți când sunt relatate tot felul de acțiuni, fața lor este blurată. O astfel de măsură, deși bine intenționată în aparență, în articolul 26 se vorbește despre dreptul la viață intimă și privată. Spațiul alocat cu această destinație toaleta, vizează viața intimă și privată”.

Regulamentul GDPR, aplicabil la nivel european, prevede printre altele că, în astfel de cazuri, trebuie să existe un interes legitim, precum cel al siguranței elevilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.