Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camere video pe uniforme, pentru polițiștii locali din Cluj

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Polițiștii locali din Primăria Cluj-Napoca au începând de joi camere video pe care le vor purta pe uniformă. Camerele vor înregistra toate activitățile din timpul serviciului. Polițiștii au primit 250 de astfel de camere pentru protecția lor, dar și a cetățenilor, scrie Agerpres.

Primarul Emil Boc a declarat, joi, într-o conferință de presă, că noile camere portabile elimină sau diminuează potențialul abuz de putere al polițistului local în raport cu cetățeanul, dar îl protejează și pe polițistul local, care poate fi obiectul unei infracțiuni de ultraj.

„Începând de joi, toți polițiștii locali din cadrul Primăriei clujene care lucrează la serviciul de ordine și siguranță publică și la serviciul rutier vor fi dotați cu camere video portabile de tip pe care le vor purta pe uniformă și care vor înregistra, audio și video, toate activitățile pe care le vor avea. Noile camere portabile au două beneficii importante, și anume elimină sau diminuează potențialul abuz de putere al polițistului local în raport cu cetățeanul, dar îl protejează și pe polițistul local, care poate fi obiectul unei infracțiuni de ultraj. Sunt 125 de astfel de camere care au intrat în dotarea Poliției Locale și alte 125 pe care le-am oferit în comodat IPJ Cluj”, a spus Boc.

Citește și: O femeie de 56 de ani este suspectă că și-a ucis partenerul

Acesta a subliniat că noile camerele video portabile vor fi utilizate în concordanță cu legislația în vigoare, în ceea ce privește protejarea datelor cu caracter personal.

„Camerele au posibilitatea de înregistrare de 10 ore și vor fi folosite în timpul serviciului pentru activitățile din spațiul public, iar în cazul în care activitatea se desfășoară în interior, camera se va utiliza numai cu acordul persoanei în cauză. Înregistrările se stochează timp de 6 luni, conform legii, iar dacă sunt solicitate date pentru cauze de natură penală de instanțe, pot fi stocate o perioadă mai mare de timp”, a spusedilul Clujului.

Directorul Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, a declarat că noile camere au fost achiziționate în urma unei licitații publice, valoarea contractului fiind de aproape 400.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.