Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de vaccinare împotriva holerei, lansată în zonele din Siria aflate în afara controlului regimului

eastweststream.com
vaccin Variola

O primă campanie de vaccinare împotriva holerei a fost lansată în zonele din nord-vestul Siriei, aflate în afara controlului regimului şi unde seismul devastator de la 6 februarie a agravat o situaţie sanitară deja critică, transmite marţi AFP.

Aproximativ 1,7 milioane de doze de vaccin împotriva holerei trimise de UNICEF au ajuns în nord-vest în ianuarie, pentru prima dată de când epidemia a reapărut în Siria, în septembrie, potrivit Agerpres.

Campania a fost lansată, potrivit unui corespondent AFP, la Maaret Masrine din provincia Idlib, unde echipele sanitare au străbătut străzile din taberele de refugiaţi şi au bătut la uşile locuitorilor pentru a-i vaccina.

Campania a vizat "zonele cu risc ridicat" din provincia Idlib, precum şi Azaz din nordul provinciei Alep, a declarat un responsabil sanitar pentru AFP.

Holera, o infecţie diareică acută cauzată de ingerarea de alimentele sau apă contaminate cu bacterii, este una dintre bolile infecţioase fatale, cu cea mai rapidă evoluţie, dacă nu este tratată.

Boala s-a răspândit în Siria începând din septembrie şi pentru prima dată din 2009.

Aproximativ două treimi din staţiile de tratare a apei, jumătate din staţiile de pompare şi o treime din turnurile de apă au fost avariate în cei 12 ani de război în Siria, potrivit ONU. Cutremurul de la 6 februarie din ţara vecină Turcia a agravat situaţia.

Un responsabil regional de comunicare al UNICEF, Ammar Ammar, a declarat pentru AFP că, după cutremur, "creşterea ratei bolilor transmise prin apă precum holera şi diareea severă la copii ar putea fi catastrofală".

După dezastre similare şi strămutări forţate, "lipsa accesului la apă curată şi la sisteme de canalizare creşte riscul de răspândire a bolii".

Peste patru milioane de persoane trăiesc în zone aflate sub controlul rebelilor şi jihadiştilor în nord-vestul Siriei.

De la răspândirea epidemiei şi înainte de cutremurul de la 6 februarie, în toată Siria au fost înregistrate aproximativ 85.000 de cazuri suspecte de holeră şi 101 de cazuri mortale, potrivit ONU.

Directorul Autorităţii Sanitare din Idlib, Zouhair al-Qarrat, a declarat pentru AFP că 565 de cazuri, dintre care 26 de decese, au fost înregistrate în zone aflate în afara controlului Damascului, în provinciile Idlib şi Alep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.