Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioana olimpică la handbal masculin Danemarca, PRIMA finalistă a Campionatului Mondial: a eliminat campioana en-titre Franţa

Federatia Romana de Handbal
handbal

Campioana olimpică la handbal masculin, Danemarca, este prima finalistă a Campionatului Mondial, după ce a eliminat, vineri, la Hamburg, în prima semifinală, campioana mondială en-titre Franţa, cu scorul de 38-30 (21-15), relatează News.ro.

Danemarca a condus copios Franţa de la un capăt la altul şi s-a calificat în a patra finală mondială din palmares. Nordicii nu au câştigat niciodată titlul mondial, în timp ce francezii aveau deja trofee în panoplie.

În cea de-a doua semifinală se vor duela, tot vineri, Germania şi Norvegia.

Câştigătoarele din semifinale vor juca finala Campionatului Mondial duminică, iar învinsele vor evolua, în aceeaşi zi, pentru medalia de bronz. Ambele partide sunt programate la Herning.

Campioana mondială va obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2020, iar echipele de pe locurile 2-7 dreptul de participarea la turneele preolimpice.

La ediţia din 2017, titlul mondial a fost cucerit de Franţa.

Citește și: Antrenorul de fotbal suedez Sven-Goran Eriksson și-a dat demisia de la naționala statului Filipine, după parcursul fără victorie de la Cupa Asiei

Naţionala României a ratat turneul final, după 24-32 şi 26-25 cu Macedonia, în iunie 2018, atunci când antrenorul iberic Xavi Pascual a şi demisionat din funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.