Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionul olimpic Marcell Jacobs, victorie fără strălucire în prima sa cursă de 100 m după JO de la Tokyo

World Athletics
World Athletics atletism

Italianul Marcell Jacobs, campionul olimpic pe distanţa de 100 m, s-a impus miercuri fără să strălucească, cu timpul de 10 sec 04/100, în finala reuniunii de la Savona (Italia), în prima sa cursă pe distanţa sa preferată după surprinzătoarea victorie de la Jocurile de la Tokyo din luna august, transmite AFP, potrivit Agerpres.

La mai bine de nouă luni de când a luat aurul la 100 m şi 4x100m, după care a pus capăt prematur sezonului, italianul a concurat în fine pe distanţa de 100 m, în cadrul rustic al centrului sportiv Fontanassa, în faţa unui public puţin numeros. El a renunţat în ultima clipă să ia startul la Nairobi, pe 7 mai, din cauza unor probleme intestinale.

Italianul de 27 de ani fusese cronometrat miercuri, în semifinale, în 9 sec 99/100, în condiţiile unui vânt net favorabil (+ 2,3 m/s). În finală, vântul a fost practic inexistent (+ 0,3 m/s).

Jacobs s-a arătat destul de nemulţumit de evoluţia sa. "Sincer, credeam că voi alerga mai bine, inclusiv din punct de vedere tehnic. Mai e nevoie de puţină muncă, însă e doar prima cursă a anului, mai e timp până la Mondialele" din iulie, a declarat el pentru Rai Sport.

Jacobs a fost destul de departe de timpul înregistrat la Tokyo (9 sec 80/100, record european).

Jacobs are o legătură strânsă cu reuniunea de la Savona, după ce a reuşit anul trecut să coboare pentru prima oară sub bariera de 10 secunde chiar în oraşul de pe ţărmul Mării Mediterane, unde a fost cronometrat în 9 sec 95/100.

Atletul italian a cucerit titlul de campion mondial la 60 m indoor, în luna martie la Belgrad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.