Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada a anunţat noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru ajutorul acordat Rusiei la invadarea Ucrainei

Travelweek
Canada

Canada a anunţat joi noi sancţiuni împotriva a 22 de înalţi funcţionari ai Ministerului Apărării din Belarus pentru că au permis ca această ţară "să fie folosită ca platformă de lansare pentru invazia rusă", relatează AFP.

"Anunţul de astăzi le trimite un mesaj clar complicilor" preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat într-un comunicat ministrul canadian al afacerilor externe, Mélanie Joly.

"Cei care susţin încălcarea suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei vor fi traşi la răspundere", a adăugat ea.

Ottawa acuză înalţi responsabili din Belarus, printre care şi comandantul forţelor aeriene, Victor Soiko, că au sprijinit atacul rus împotriva Ucrainei, potrivit Agerpres.ro.

Şefa diplomaţiei canadiene a mai afirmat că lumea întreagă priveşte "violenţa iraţională care se produce în Ucraina" şi că Ottawa "nu va ezita să ia noi măsuri" împotriva liderilor din Belarus.

Această nouă salvă de sancţiuni survine la două zile după ce Washingtonul a anunţat noi sancţiuni care îi vizează pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi pe soţia sa, precum şi persoane şi o entitate rusă, pentru corupţie şi încălcări ale drepturilor omului.

Guvernul canadian a impus deja sancţiuni în 2020 împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko după ce acesta şi-a anunţat victoria zdrobitoare în alegerile despre care opoziţia susţine că au fost trucate.

Mai recent, Canada a impus sancţiuni şi împotriva anturajului preşedintelui Lukaşenko.

Acest ultim anunţ ridică la peste 500 numărul de persoane şi entităţi din Rusia, Belarus şi Ucraina sancţionate de Canada de la începutul invaziei ruse pe teritoriul Ucrainei, pe 24 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.