Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada: guvernul anunță noi măsuri pentru facilitarea imigrării turcilor şi sirienilor

Travelweek
Canada

Guvernul canadian a anunţat, sâmbătă, noi măsuri menite să faciliteze procesul de imigrare pentru cetăţenii turci şi sirieni aflaţi deja în Canada, la o lună după cutremurul soldat cu peste 50.000 de oameni în aceste două ţări, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Cetăţenii turci şi sirieni vor putea continua să studieze, să lucreze sau să-şi viziteze familiile solicitând o prelungire gratuită a statutului lor”, a declarat Ministerul Imigrării, Refugiaţilor şi Cetăţeniei.

De exemplu, ei pot solicita un permis de muncă ce autorizează un străin să lucreze pentru orice angajator pentru o perioadă specificată. „Aceste măsuri vor face să fie mai uşor pentru cetăţenii turci şi sirieni să îşi prelungească statutul temporar în Canada”, se arată într-un comunicat.

Aceste măsuri vor fi în vigoare din 29 martie până pe 25 septembrie. Acest anunţ vine la zece zile după ce ONU a îndemnat comunitatea internaţională să accelereze mutarea în alte ţări gazdă a refugiaţilor sirieni din zonele afectate de cutremurul din Turcia.

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 din 6 februarie a ucis peste 45.000 de oameni în Turcia şi alte mii în Siria vecină şi a devastat sute de mii de clădiri. Acest cutremur a afectat aproximativ nouă milioane de oameni, dintre care peste 1,7 milioane sunt refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.