Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Angela Merkel se va întâlni în Ucraina cu președintele și premierul țării pentru a discuta despre conflictul din est

merkel

Cancelarul german Angela Merkel începe joi o vizită în Ucraina, unde va avea întrevederi cu preşedintele Petro Poroşenko şi cu premierul Volodimir Groisman, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Principalele teme de pe agenda vizitei vor fi relaţiile germano-ucrainene şi conflictul din estul Ucrainei, inclusiv punerea în practică a acordurilor de pace semnate la Minsk, în 2015.

La începutul lunii octombrie, parlamentul ucrainean a votat extinderea până la finalul lui 2019 a prevederilor juridice speciale pentru regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei şi controlată de separatiştii proruşi.

Germania consideră că această extindere juridică este o dovadă a faptului că autorităţile de la Kiev respectă acordurile de pace de la Minsk cu privire la situaţia din estul Ucrainei.

Berlinul le-a cerut tuturor părţilor să respecte termenii acordurilor de la Minsk, care includ o încetare a focului şi retragerea artileriei grele şi a trupelor de pe linia frontului.

Acordurile de pace de la Minsk şi instituirea a numeroase armistiţii au permis reducerea considerabilă a confruntărilor, dar violenţe încă au loc constant în estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.