Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul austriac Karl Nehammer vine în România și merge direct la Cotroceni (surse)

nehammer iohannis

După un an și trei luni de la izbucnirea scandalului generat de opoziția Austriei față de aderarea României la Spațiul Schengen, cancelarul Karl Nehammer face prima vizită la București.

Cancelarul austriac Karl Nehammer vine la București. Acesta se află pe lista invitaților la Congresul PPE de la Romexpo, în perioada 6-7 martie 2024.

Potrivit unor surse politice, Nehammer va fi primit de presedintle Iohannis la Cotroceni, joi dimineață. Aceasta va fi prima întrevedere a liderului de la Viena în București.

După întâlnirea cu Iohannis, Nehammer va avea o discuție cu premierul Marcel Ciolacu. Ulterior, cancelarul se va întâlni cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Austria a acceptat la finalul anului trecut ca România și Bulgaria să intre în Schengen cu aeroporturile și porturile, din luna martie 2024. Cele două țări trebuie însă să implementeze o serie de măsuri, inclusiv primirea înapoi a unor refugiați ajunși în Austria. În funcția de îndeplinirea acestor condiții, în 2024 se va discuta despre o aderare deplină la Spațiul Schengen.

Despre Congresul PPE

Găzduit de Partidul Naţional Liberal, de preşedintele PPE Manfred Weber şi de secretarul general al PPE, Thanasis Bakolas, congresul PPE are pe agendă pregătirea alegerilor din 6-9 iunie pentru Parlamentul European, adoptarea manifestului Partidului Popular European şi alegerea candidatului cap de listă pentru alegerile europene.

Peste zece șefi de stat și de guvern din țările europene vin la București cu ocazia Congresului PPE. Instituțiile europene vor fi reprezentante la cel mai inalt nivel. Au confirmat prezența șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Premerii Austriei, Greciei, Croației, Poloniei, presedintele Cehiei, ministrul de Externe al Italiei, din partidul Forza Italia, vor fi prezenți. Din Germania va fi prezent succesorul Angelei Merkel, șeful CDU, Friedriech Merz, iar din Franța va fi prezent contracandidatul lui Emanuel Macron la prezidențiale, Francois Bellamy.

Din PPE fac parte 84 de partide şi parteneri din 44 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene (Ursula von der Leyen) şi Parlamentului European (Roberta Metsola), şefi de stat sau de guvern din 12 ţări membre UE, 10 membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros grup politic (178 de membri) din Parlamentul European.

Din România, PNL, PMP și UDMR fac parte din PPE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.