Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi vicecancelarul Werner Kogler testați negativ pentru Covid-19

SANADOR
testare covid

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi vicecancelarul Werner Kogler nu au COVID-19, arată rezultatele testelor lor făcute publice marţi dimineaţă, relatează agenţia de presă austriacă APA, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Cei doi oficiali au făcut testul pentru COVID-19, după ce s-a aflat că unul dintre asistenţii cancelarului Sebastian Kurz a ieşit pozitiv la testul de detectare a infectării cu noul coronavirus. Ca măsură de precauţie, atât Kurz, cât şi Kogler îşi anulaseră toate întâlnirile luni.

Potrivit cancelariei de la Viena, asistentul testat pozitiv a fost în contact direct cu Sebastian Kurz şi Werner Kogler miercurea trecută.

Pe parcursul unor cercetări ulterioare a rezultat că un angajat de la biroul unui secretar de stat a fost şi el infectat cu SARS-CoV-2.

Dar cancelarul Kurz nu a avut contacte directe cu acesta în ultimele zile şi îşi va desfăşura activitatea marţi în biroul său de la Cancelarie şi va avea întâlniri în principal prin videoconferinţă, relevă agenţia de presă PA, citând Cancelaria.

Alte proceduri vor fi aplicate în strânsă coordonare cu autorităţile sanitare.

Numărul cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 a crescut brusc în luna septembrie în Austria. Astfel, în prezent, numărul de infecţii noi zilnice depăşeşte 700 de contaminări.

Mai multe ţări, între care Germania, au emis avertismente de călătorie la Viena şi în alte regiuni din Austria, ceea ce a suscitat îngrijorări în privinţa industriei turistice a Austriei în timpul sezonului de schi, vitală pentru economia austriacă.

Pentru a ţine sub control situaţia, guvernul a adoptat măsuri mai stricte privind purtarea măştii de protecţie şi restricţii în cazul evenimentelor private.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.