Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german Olaf Scholz l-a invitat pe premierul chinez la convorbiri la Berlin în iunie

gzeromedia.com
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz l-a invitat pe premierul chinez la convorbiri la Berlin în iunie.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a invitat pe premierul chinez Li Qiang la convorbiri la Berlin pe 20 iunie, relatează marţi Bloomberg şi Reuters, citând o sursă informată.

Cancelarul german vizează ca Beijingul să devină un partener-cheie în abordarea unor provocări cum sunt pacea şi schimbările climatice, dar în acelaşi timp vrea să stabilească "linii roşii" în privinţa oricărei schimbări de statu-quo legat de Taiwan, a menţionat sursa.

Biroul pentru informare al Consiliului de stat chinez nu a comentat deocamdată informaţia.

Guvernul lui Olaf Scholz lucrează la o nouă strategie privind China pentru a reduce dependenţa de această superputere asiatică, o piaţă de export vitală pentru bunurile germane, informează Agerpres.

În noiembrie anul trecut, Scholz a devenit primul lider din Grupul celor 7 cele mai industrializate state care a vizitat Beijingul după pandemia de COVID-19. Se menţin însă o serie de neînţelegeri, în condiţiile în care Germania face presiuni pentru a spori accesul companiilor germane pe piaţa chineză, dar în acelaşi timp este preocupată de investiţiile chineze în infrastructura sa critică.

Miercurea trecută, la revenirea sa dintr-o vizită oficială în China, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a descris drept "mai mult decât şocantă" această vizită, în cursul căreia a avut schimburi de replici tensionate la conferinţele de presă cu ministrul chinez de externe Qin Gang şi cu cel mai înalt responsabil al diplomaţiei chineze, Wang Yi.

"O parte din ea a fost cu adevărat mai mult decât şocantă", astfel a descris Baerbock în Bundestag vizita pe care a efectuat-o în China, fără să detalieze. Pentru Germania, a adăugat ea, China este un partener, concurent şi rival sistemic, dar impresia sa acum este că "aspectul de rival sistemic creşte tot mai mult". China este cel mai mare partener comercial al Germaniei, dar aceasta nu înseamnă că Beijingul vede în Germania cel mai important partener comercial al său, a mai remarcat şefa diplomaţiei germane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.