Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat preocuparea în privinţa unei 'renaşteri globale a energiei fosile'

Die Welt
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat luni preocuparea în privinţa unei "renaşteri globale a energiei fosile" care a rezultat în urma deficitului de gaz provocat de invazia rusă din Ucraina, relatează dpa.

"Nimeni nu poate fi fericit pentru faptul că partea de generare de electricitate pe bază de cărbune creşte, şi la fel se prezintă situaţia şi în cazul nostru", a declarat Scholz în cadrul unei conferinţe privind schimbările climatice de la Berlin.

Guvernul german a aprobat recent utilizarea mai multor centrale electrice pe bază de cărbune în lumina reducerii drastice de gaz din Rusia, potrivit Agerpres.ro.

"Este cu atât mai important să transmitem asta foarte clar: este o măsură energetică temporară strict limitată care nu se va aplica pe cheltuiala obiectivelor noastre privind clima", a subliniat cancelarul german.

Scholz a spus că acest lucru este valabil şi pentru infrastructura de gaz precum noul terminal offshore de Gaz Natural Lichefiat (GNL) pe care Germania îl construieşte pentru a importa gaz. Acest lucru trebuie să fie în linie cu obiectivul de a deveni neutri din punctul de vedere al emisiilor de carbon în viitor, atât în Germania, cât şi în lume, a precizat el.

"În termeni concreţi, asta înseamnă că nu creăm noi dependenţe pe termen lung de resurse de energie fosilă - nici la noi şi nici în ţările producătoare", a mai spus cancelarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.