Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancerul și cauza surprinzătoare a apariţiei sale

cancer

Un studiu publicat în Canada a demonstrat că din numărul total de cazuri de cnacer, 41% pot fi relaționate cu stilul de viață și cu factorii de mediu, scrie realitatea.net.

Conform oamenilor de știință, există 24 de factori de risc: fumatul (pasiv și activ), obezitatea și greutatea în exces, lipsa activității fizice, dieta (un consum necorespunzător de fructe și legume, un aport necorespunzător de fibre, un exces de carne roșie și procesată, un consum ridicat de sare, un aport neadecvat de calciu și vitamina D, aclool, hormini (contraceptive orale și terapia hormonală), infecții (virsului Epstein-Barr, hepatită B, hepatită C, virusul HPV, Helicobacter pylori), poluarea, radiațiile naturale și ultraviolete, produsele de dezinfectare a apei.

Oamenii de știință au descoperit că 40,8% dintre cazurile totale de cancer pot fi atribuite celor 24 de factori, după cum urmează:

Consumul de tutun - 15,7%
Lipsa activității fizice - 7,2%
Greutatea corporală în exces - 4,3%.

Toți ceilalți factori au fost responsabili de mai puțin de 4% dintre cazurile de cancer fiecare.

Se pare că o cauza a apariției cancerului este și un consum ridicat de zahăr. Aproape 80% dintre produsele împachetate conțin fructoza.

În plus, carnea procesată este cea mai dăunătoare. Alte alimente procesate comune sunt ceralele, legumele congelate și la conservă, pâinea, pastele, chipsurile biscutiii, mesele gata de pregătit la microunde, cafeaua, sucurile și laptele.

Consumul zilnic de 50g de carne procesată crește riscul de cancer colorectal cu până la 18%. Acesta este echivalentul a patru felii de bacon sau unui hot dog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.