DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

VIDEO Când Bisericile sunt închise, se aude glasul psalților: Strigătul de la strană al slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române - VIDEO

Facebook
tronos

Pentru prima dată în istoria sa, Biserica Ortodoxă Română nu își poate primi credincioșii la cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. În urma deciziilor luate, fără precedent, de Guvernul României, credincioșii, indiferent de confesiune și religie, nu își pot manifesta libertatea religioasă, din cauza epidemiei de coronavirus.

După Sâmbăta lui Lazăr și odată cu intrarea Domnului în Ierusalim, pentru ortodocșii români începe cea mai înălțătoare perioadă a anului. Pentru a aduce un alint milioanelor de credincioși, 63 de psalți și truditori ai sfintelor altare, coordonați de arhidiaconul Mihail Bucă, au pus la cale și au realizat încă un proiect de o unicitate remarcabilă în aceste vremuri.

Troparul ”Osana întru cei de sus” este strigătul de la strană al slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române care se aude în aceste sfinte zile.

Este al doilea proiect inițiat de părintele arhidiacon Mihail Bucă, conducătorul și al grupului psaltic ”Tronos”, al Patriarhiei Române, după cel cel de pe 5 aprilie, despre care STIRIPESURSE.RO a scris aici: Gestul SUPREM făcut de 100 de psalți ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Mihail Bucă: 100 de psalți în rugăciune pentru România.

“Învierea cea de obște mai înainte de patima Ta adeverind-o, pe Lazăr din morți l-ai sculat, Hristoase Dumnezeule. Pentru aceasta, și noi, ca pruncii, semnele biruinței purtând, Ție, Biruitorului morții, strigăm: Osana Celui dintru înălțime, binecuvântat ești Cel ce vii intru numele Domnului“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.