Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când sunt pregătiți liberalii să preia guvernarea. Apărarea, element cheie

PNL
Ovidiu Raetchi

Noua conducere a PNL insistă cu eficientizarea comisiilor de specialitate și noul program de guvernare al partidului. Recent, Adrian Năstase îl critica pe Liviu Dragnea, spunând că liberalii au înțeles importanța lucrului în comisii în perspectiva preluării puterii, spre deosebire de PSD.

Dragnea: Am decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în această toamnă. E o decizie politică

De altfel, se conturează şi un moment în care comisiile din PNL vor finaliza un prim draft al planului de guvernare. Conform surselor noastre, Comisia de Apărare și Siguranță Națională a PNL a stabilit la școala de vară "Zilele Securității Naționale la Marea Neagră" de la Venus să prezinte pe 15 februarie 2018 noua strategie a partidului în acest domeniu. Între timp, Comisia de Apărare va avea întâlniri naţionale lunare, iar grupurile de lucru ale Comisiei vor lucra pentru elaborarea unui draft pentru programul de guvernare. Din Comisia de Apărare fac parte atât membri PNL cu experienţă în domeniu, dar şi specialişti consacrati fără carnet de partid, printre care si generalul(r) Alexandru Grumaz.

Ludovic Orban și deputatul Ovidiu Raetchi, coordonatorul Comisiei, consideră că modernizarea Armatei în următorul deceniu este o prioritate a unei eventuale guvernări liberale, având în vedere pozițiile președintelui Iohannis pe această temă şi necesitatea PNL de a se sincroniza cu Palatul Cotroceni în domeniul apărării naţionale.

În perioada 31 august-2 septembrie, la Venus, Institutul de Studii Populare,Wilfried Martens Centre for European Studies şi  Comisia de Apărare şi Siguranţă Naţională a PNL au organizat evenimentul „Zilele Securităţii Naţionale”, la care au participat preşedintele PNL, Ludovic Orban, Vlad Nistor, parlamentarii Ovidiu Raeţchi, Ben-Oni Ardelean sau Vergil Chiţac, dar şi specialişti consacraţi precum Iulian Chifu, Iulian Fota sau general(r) Alexandru Grumaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.