Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul așteptat de toți pensionarii: când vor intra pensiile pe card în luna martie

infofinanciar.ro
pensie pensionar

Pensionarii din toată țara așteaptă intrarea pensiilor pentru luna martie, o lună cu mici întârzieri din cauza calendarului zilelor nelucrătoare.

Pentru acei pensionari care încasează pensia prin Poșta Română, plățile au început cu data de 4 martie și se vor finaliza pe data de 15 martie. În această lună a fost o întârziere pentru că 2 și 3 martie au picat în weekend, iar pensionarii au primit sau vor primi pensiile decalat.

În cazul în care aceștia nu sunt găsiți acasă, pensia, împreună cu talonul de pensie, se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pentru acei pensionari care încasează pensia pe card, casele de pensii au semnat ordinele de plată, iar pensiile vor intra începând de marți, 12 martie.

Pensii majorate de la 1 ianuarie

Guvernul a aprobat, pe data de 9 octombrie 2023, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, din care reiese că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după noua formulă.

Astfel, din 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar începând cu 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.