Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreţul Bruce Springsteen dezvăluie că suferă de depresie

billboard.com
bruce springsteen

Cântăreţul american Bruce Springsteen, supranumit "The Boss", a publicat marţi cartea sa de memorii 'Born to Run', în care dezvăluie că suferă de depresie şi că este încă bântuit de figura tatălui său alcoolic şi autoritar, relatează AFP, potrivit agerpres.ro

Tatăl lui Springsteen, Doug, a trecut prin mai multe locuri de muncă, luptând cu alcoolismul şi tulburările mentale. În cartea sa biografică 'Born to Run' cântăreţul descrie cum trăia cu frică de tatăl său în locuinţa lor modestă din Freehold, în New Jersey, subliniind că el însuşi a moştenit "demonii" tatălui său.

DNA cutremură scena politică: Vasile Blaga ar fi luat şpagă (surse)


Springsteen descrie în memoriile sale şi dragostea pentru a doua lui soţie, Patti Scialfa, solistă în trupa sa, E Street Band, şi pentru cei trei copii ai lor. Însă 'TheBoss', celebru pentru concertele sale maraton - mărturiseşte că are nevoie de tratament pentru depresie din cauza demonilor trecutului care îl bântuie.

Radu Tudor identifică Gruparea anti-DNA: cine vrea DISTRUGEREA lui Kovesi


Cântecele sale nu se remarcă prin umor, dar în memoriile sale autorul descrie câteva momente amuzante precum recitalul susţinut la un centru de psihiatrie unde i-a văzut pe pacienţi fredonând "energic" o versiune a piesei 'We Gotta Get out of This Place' (Trebuie să plecăm de aici), preluată de la trupa The Animals. 

Într-un alt recital din 1969, susţinut într-un bar, el s-a confruntat cu concurenţa imaginilor transmise în direct ale navetei Apollo 11 ajunsă pe Lună. El povesteşte de asemenea anii de sărăcie ai familiei sale şi sacrificiul mamei sale, Adele, pe care o consideră o eroină, care din salariul modest de secretară i-a cumpărat prima chitară electrică. 

Mama lui Springsteen a făcut senzaţie pe internet dansând la 90 de ani alături de fiul său la concertul pe care Springsteen l-a oferit cu casa închisă la Madison Square Garden din New York. În tinereţe Springsteen nu avea păreri politice, mama sa spunându-i că familia a votat mereu cu democraţii. 

Dar cântăreţul s-a angajat apoi politic alăturându-se campaniei lui Barack Obama şi altor democraţi, denunţând în piesa lui din 2001 'American Skin (41 Shots)' împuşcarea unui tânăr de culoare, Amadou Diallo, de către poliţia din New York. 

Cântecul său cel mai politic rămâne 'Born in the USA' din 1984, care povesteşte întoarcerea acasă a unui fost combatant în războiul din Vietnam şi care a fost citat, în mod ironic, de preşedintele Ronald Reagan în timpul campaniei sale pentru realegere. O utilizare cel puţin "cinică", constată rockerul american în memoriile sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.